Reply to this topicStart new topicStart Poll

MeGUI - AutoGK
Fincher
Gönderildi 18 Haziran 2010 14:33
Quote Post

Üye
*

Grup: Üye
Üye No: 18421

PRODJI grubunun nasıl rip yaptığına dair internette Aralık 2007 tarihli bir rehber buldum. MeGUI ile DVD riplemeyi anlatan basit bir rehber.

Denilenleri harfiyen yaptığım halde ve de işlem toplam 14 saat sürdüğü halde, beklediğim gibi müthiş bir AVI dosyası elde edemedim. AutoGK'de yaptığım eski riplerin ayarında oldu. Kaynak olarak elimde Blu-ray rip MKV dosyası yoktu. DVD vardı.

HQ-2 pass (no QPel) profilini kullandım.

PRODJİ grubunun kendisinin bu rehberi paylaşıma verildiği söyleniyor ama MeGUI ile riplemek 14 saat sürdüğü yerde AutoGK sadece 5-6 saat sürüyor ve arada sanıldığı kadar fark olduğunu düşünmemeye başladım.

Bütün mesele Blu-ray rip kaynağı ve filtreler kullanmaksa, ki bu filtrelerden çoğumuz anlamıyoruz, DVD riplerken MeGUI kullanmasak da olur gibi bir izlenim oldu bende.

Rehber de olduğu halde PRODJİ gibi rip yapmak bu kadar zor mu? original.gif

Mesajı düzenleyen: Fincher (18 Haziran 2010 14:35)
PMEmail Poster
DeaDy
Gönderildi 18 Haziran 2010 15:04
Quote Post

Lider

Grup: Lider
Üye No: 962

Elbette bütün mesela iyi bir kaynak ve filtreler, bir de matrix.

--------------------
There is a theory which states that if ever anyone discovers exactly what the universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable. There is another theory which states that this has already happened.

- Douglas adams, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
PM
bayex
Gönderildi 14 Temmuz 2010 19:33
Quote Post

Yeni Üye
*

Grup: Yeni Üye
Üye No: 148540

Rip yapmak zor değil zor olan başkalarına hitaben mi encode yapacaksınız yoksa kendi beğeni ve isteklerinize göremi yapacaksınız. Grain alarak mı encode yapacaksınız yoksa ben kaynağı bilirim ona ne kadar yakın yapabilirimin peşinden mi koşacaksınız tüm mesele burda yol belirlendikten sonra yolu bulmasıda o yolda yürümeside kolaylaşyor.Encode işlemlerinde en büyük sorun kararsızlıktır.AFr mi yapacaksınız 720p üzrimi bunada karar vermelisiniz zira artık AFR diye birşey kalmamak üzere önüde gelen ripliyor artık hızlı riplemek ve hızlı dağıtmak moda AFr de bence 480p encode işlemlerinden uzak durun derim 720p ve üzerine gidin orası kalide olarak insanları istemesede zorluyor ve daha fazla cabaya itiyor yoksa 480p d zone veya prodji veya collioped gibi grupların encode işlemlerini yapabilirsiniz.

Geleceğemi encode yapacaksınız zamana mı original.gif ilk önce bunu düşünün derim . Şimdiden kolay gelsin.... Paylaşımlarınızı sabırsızlıkla beklediğimi söyler başarılar dilerim.
PMEmail Poster
Konuyu okuyan 1 üye var (1 Misafir)
0 Üye:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Bu site ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır. Sitede sadece linkleri verilmektedir. Bu linklerin yasalara aykırı kullanımı siteyi değil kullanıcıyı bağlar.
Altyazı, ED2K ve BT modülleri DivXForever®'ın kendi üretimi olup, parçası ya da tamamı kopyalanamaz ve kullanılamaz!