Reply to this topicStart new topicStart Poll

ilk Rip Denemem =)
djbejoyous
Gönderildi 10 Mart 2010 16:04
Quote Post

Üye
**

Grup: Üye
Üye No: 172525

Arkadaşlar ilk Rip denemem.. rolleyes.gif
Crop hatası var neden oldu anlamadım.Çünkü önizleme yaptıgım zaman Crop gerektirecek bir durum yoktu.Rip bittikten sonra farkettim.
Eksikler, fazlalar nelerdir? Ve daha iyi Rip'ler konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

CAPS:

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Toy.Story.2.1999.BRRip.Xvid-DJBejoyous.avi (703.76 MB)

INFORMATION:

DVDFab.Platinum.v6.2.1.8 (Daha verimli programlar varsa belirtirseniz sevinirim)

GENERAL
Complete name : Toy.Story.2.1999.BRRip.Xvid-DJBejoyous.avi
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 704 MiB
Duration : 1h 32mn
Overall bit rate : 1 065 Kbps
Movie name : Toy.Story.2.1999.BRRip.-DJBejoyous
Director : DJBejoyous
Writing application : Lavf52.33.0

VIDEO
Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Simple@L3
Codec ID : XVID
Bit rate : 924 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 400 pixels
Display aspect ratio : 16/9
Frame rate : 23.976 fps
Resolution : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.134
Stream size : 611 MiB (87%)
Writing library : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04)

AUDIO
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Codec ID/Hint : MP3
Duration : 1h 32mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 16 bits
Stream size : 84.6 MiB (12%)

--------------------
''' Eger Ruhun Gıdaya Ihtiyaç Duyarsa, Kulaklık Tak; O Gerekeni Yapar '''

user posted image
Forehand - Butterfly Sriver FX
Backhand - Yasaka Mark V
PMEmail Poster
I am LeGeND
Gönderildi 10 Mart 2010 23:30
Quote Post

VIP

Grup: VIP
Üye No: 950

Bağışları :

Rip için, virtualdub kullanmalısın, veya biraz daha basit gordionknot. Tabi bunlar biraz demode oldu. Artık DVD-Rip olayı gittikçe azalıyor. Blu-ray ile uğraşacak vakit bulamadım hiç, onları araştırman lazım.

--------------------
user posted image
PMEmail PosterUsers WebsiteMSN
djbejoyous
Gönderildi 10 Mart 2010 23:48
Quote Post

Üye
**

Teşekkürler..Anlıyorum.
Blu-Ray olayı Türkiye'de de ön plana çıksa zaten sadece Original Blu-Ray arşivi yapıcam inşallah original.gif
Ilk başlarda ateş pahası olacak tabi ama zamanla fiyatları düşecek ve bir sektör haline gelecektir.

Bilgilendirdiğin için teşekkürler.Bahsettiğin programlarla ilgili Rehber'leri kurcalıycam..Bakalım.

--------------------

user posted image
Backhand - Yasaka Mark V
PMEmail Poster
sanalberkan
Gönderildi 11 Mart 2010 03:06
Quote Post

Kontrolör

Grup: Kontrolör
Üye No: 168460

Encode ve source capslarını göremiyorum. Png formatında caps alıp koyarsan fikirlerimizi söylememiz için iyi olur.

--------------------
PMEmail Poster
D.O.C
Gönderildi 11 Mart 2010 17:03
Quote Post

Müdavim

Grup: Müdavim
Üye No: 54159

sanırım Scan type : Progressive değiştirilmesi gerekiyor görüntüde dalgalanma var ve animasyon seçeneğini seçtin mi? xvid'de o önemli bir değişim gösteriyor videolarda, birde 2 kere sıkıştırman çok daha iyi olurdu ve tabiiki xvid ile en iyi performansı aldığım virtualdupmod denemlisin..

--------------------
De Mysteriis Dom Sathanas
PMEmail PosterICQAOLYahooMSN
djbejoyous
Gönderildi 11 Mart 2010 21:18
Quote Post

Üye
**

QUOTE (D.O.C @ 11 Mart 2010 16:03)
sanırım Scan type : Progressive değiştirilmesi gerekiyor görüntüde dalgalanma var ve animasyon seçeneğini seçtin mi? xvid'de o önemli bir değişim gösteriyor videolarda, birde 2 kere sıkıştırman çok daha iyi olurdu ve tabiiki xvid ile en iyi performansı aldığım virtualdupmod denemlisin..

Bilgilendirme için teşekkürler..Bi rehber'e bakarak tamamen amatorce yaptıgım bi Rip (Belli de oluyor zaten) rolleyes.gif
Rehber'de ''' çıkan sonucu (eger Progressive ise) değiştirmeyin ''' die yazıyodu o yüzden değiştirmedim.
Size göre Progressive yerine ney seçmem gerekirdi mesela ?
Birde animasyon secenegini secmemiştim.Seçmeliydim sanırım değil mi? fool.gif

VirtualDabMOD'u yeni keşfettim henüz original.gif şu anda rehberleri kurcalamaktayım.iyice kendimi geliştirdikten sonra,
inşallah bi aksilik çıkmazsa güzel bi Rip çıkarıcam yakında.Tabii ki sizin görüşlerinize sunucam ilk olarak rolleyes.gif

NOT: iki kere sıkıştırmanın daha iyi sonuç verdiğini daha şimdi öğrendim.Bundan sonra oyle yapıcam. whistling.gif

--------------------

user posted image
Backhand - Yasaka Mark V
PMEmail Poster
D.O.C
Gönderildi 11 Mart 2010 22:02
Quote Post

Müdavim

QUOTE (djbejoyous @ 11 Mart 2010 20:18)
QUOTE (D.O.C @ 11 Mart 2010 16:03)

Bilgilendirme için teşekkürler..Bi rehber'e bakarak tamamen amatorce yaptıgım bi Rip (Belli de oluyor zaten) rolleyes.gif
Rehber'de ''' çıkan sonucu (eger Progressive ise) değiştirmeyin ''' die yazıyodu o yüzden değiştirmedim.
Size göre Progressive yerine ney seçmem gerekirdi mesela ?
Birde animasyon secenegini secmemiştim.Seçmeliydim sanırım değil mi? fool.gif

VirtualDabMOD'u yeni keşfettim henüz original.gif şu anda rehberleri kurcalamaktayım.iyice kendimi geliştirdikten sonra,
inşallah bi aksilik çıkmazsa güzel bi Rip çıkarıcam yakında.Tabii ki sizin görüşlerinize sunucam ilk olarak rolleyes.gif

NOT: iki kere sıkıştırmanın daha iyi sonuç verdiğini daha şimdi öğrendim.Bundan sonra oyle yapıcam. whistling.gif

öncelikle ne ile kodlayacağına karar ver Xvid ile alakalı çok deneyimim var ondan sadece xvid ile alakalı konuşabilirim original.gif

de-interlace seçersen filmde kayma olmaz buna program karar veriyor normalde (senin kullandığın megui) fakat bazen atlıyor sanırım sorun çıkartıyor ondan dolayı gözünle karar vermen daha iyi olabilir bunuda eğer görüntüde kayma varsa seçiyorsun fakat yoksa seçmeden bırakabilirsin.

animasyon seçeneği sadece animasyonda seçiliyor (renklerin dolgunluğu ve belirginliği için) seçersen eğer normal film gibi olmadığından görüntün bir animasyona göre pixelleri yerleştirir çok daha iyi sonuç alırsın.

2 pass encode seçeneği de ilk sıkıştırmada değerleri biçiyor ve genel sıkıştırma yapıyor ikinci sıkıştırmada bu değerleri dokuyor dolayısı ile filmden hızlı bir geçiş yerine araştırarak geçiyor (stat dosyası falan oluşturuyor)

ve eğer bir rip oluşturucaksan kaliteli birşekilde kesinlikle virtualdupmod kullan (xvid için) diğerlerine hiç girmedim yakın zamanda x264 codec çıktı herkes artık onu kullanıyor daha iyi sıkıştırıyor daha iyi desteği var vesaire...onun hakkında birşey söyleyemem ama xvid için kaliteli bir ripte virtualdupmod birebir.

son olarak vaktin dar ve yine iyi sonuç çıkartmak istiyorsan AUTOGK öneriririm herşeyi otomatik yapıyor fazla detaylı ayarlaması yok...

birde benim devamlı kullandığım PocketDivx var buda AUTOGK gibi fakat ondan biraz daha hızlı ve virtualdupmod kullanmıyor ... Mencoder ile ripliyor ve sonuçları ve hızı bazen AUTOGK'dan çok daha iyi olur ...

takıldığın ve benim bildiğim birşey varsa yanıtlarım original.gif kolay gelsin

--------------------
djbejoyous
Gönderildi 11 Mart 2010 22:42
Quote Post

Üye
**

Valla bu mesajdan çok şey aldım original.gif Teşekkur ederim.Evet VirtualDubMOD en verimlisiymiş sanırım.Birçok forumda bu progeram hakkında olumlu açıklamalar yapılmış.Zaten genelde VirtualDubMOD ile çalışan programlarla Rip liyormuş herkes.Bunu ögrendigim iyi oldu..Şimdi VirtualDubMOD'u en verimli şekilde nasıl kullanırım ve incelikleri nelerdir onları araştırıyorum..

Anlamadıgım bi nokta var, kısa bi dosya Ripliyim dedim VirtualDubMOD'la her turlu ayarını yapıyorum fakat ne hikmetse ''' Full Processing Mode ''' da Encode'u kabul etmiyor. blink.gif Surekli hata veriyo.Bende normal Recompress'de Ripledim fakat bu seferde Crop ayarları ve diger goruntu ayarları resetleniyo wacko.gif Bunun sebebini anlayamadım bi turlu..Birde bugun mkv uzantılı dosyalarıda import eden bi versiyonunu denedim, normal olarak mkv uzantılı 4 GB'lık bi filmi yukluyo fakat yukleme biter bitmez program kapanıyo fool.gif bu sorunlar neden oluyor veya olabilir acaba ? yardımcı olurmusunuz bilginiz varsa ?

--------------------

user posted image
Backhand - Yasaka Mark V
PMEmail Poster
D.O.C
Gönderildi 12 Mart 2010 00:45
Quote Post

Müdavim

rica ederim bildiklerimi aktarayım istedim sadece original.gif

öncelikle aldığın hata mesajıne ona göre ne yapman gerektiğini söyliyim...
recompress ilede sanırım sadece görüntüyü sıkıştırıyor değerler ile oynama yapmıyor (mevcut görüntüyü tekrardan ripleme) ...

mkv deneyimim hiç olmadı gibi birşey fakat 4gblik dosyanın indexini çıkarıp daha sonrada kapanıyorsa bence bu donanımsal yada codec ile alakalı bir sorun eğer ki index yaptı ve bunu son anda okumaya çalışıp senin codec kütüphane bakıyor birşey bulamıyorsa 4gblik dosya haliyle kendi kendini kapatıyor...bir bug olabilir original.gif

sistemine birde coreavc codec yükle öyle dene default olarak onu tanısın okumaya çalıştığında...

http://corecodec.com/products/coreavc

--------------------
djbejoyous
Gönderildi 12 Mart 2010 15:24
Quote Post

Üye
**

''' Full Processing Mode ''' Encoder'i kabul ediyor.Bi şekilde hallettim.Ayrıca mkv uzantılı dosyaları da açabiliyorum.
birçok forumda araştırdım ve bu problemleri çözdüm..Yanlız şimdi de çok üzücü bi durum oldu wacko.gif

mkv uzantılı yüksek çözünürlükdeki bir film'i VirtualDubMOD ile açtım.Ayarlarını vs hallettim.Rip'lemeye başladı.
% 50 'ye kadar (yaklaşık olarak tam emin değilim) sorunsuz bir şekilde ilerledi fakat, aniden hata verdi ve VirtualDubMOD kapandı cray.gif
Ram veya işmeci ile ilgili bir problem olmaması için diger tum çalışan programları da kapattım.Sadece VirtualDubMOD açıktı ve
aşağıdaki hatayı verdi.Neden oldu acaba? Bilgisi olan varmı ?

user posted image

wacko.gif blink.gif

Yeri gelmişken yeni konu açmak istemedim.Birde şunu sormak istiyorum.Any DVD veya DVDFAB gibi bolge koruması çözme gibi maharetleri
olan programların PC'de kurulu olması internet bağlantısının kopmaına veya düzensiz işlemesine sebep olabilirmi acaba?Çünkü Any DVD'i kurduktan sonra
internet'imde sürekli kopmalar olmaya başladı !!

Edit: Ekleme..

Mesajı düzenleyen: djbejoyous (12 Mart 2010 15:32)

--------------------

user posted image
Backhand - Yasaka Mark V
PMEmail Poster
D.O.C
Gönderildi 12 Mart 2010 15:31
Quote Post

Müdavim

bir kaç kere bende almıştım bu hatayı fakat ne olduğunu bilmiyorum oluşturduğun avisynth ile alakalı sanırım virtualdupmod klasörünün içerisindeki pluginleri tam mı ? eğer değilse plugin klasörüne avisynth plugini koy ...

--------------------
djbejoyous
Gönderildi 12 Mart 2010 15:36
Quote Post

Üye
**

QUOTE (D.O.C @ 12 Mart 2010 14:31)
bir kaç kere bende almıştım bu hatayı fakat ne olduğunu bilmiyorum oluşturduğun avisynth ile alakalı sanırım virtualdupmod klasörünün içerisindeki pluginleri tam mı ? eğer değilse plugin klasörüne avisynth plugini koy ...

Valla açıkçası Plugin'ler konusunda pek net bilgim yok.Ama C:/Program Files/VirtualDubMOD içinde olan dosyalar şunlar..

user posted image

Resimdeki Plugin klasorunde sadece read me dosyası var..

--------------------

user posted image
Backhand - Yasaka Mark V
PMEmail Poster
D.O.C
Gönderildi 12 Mart 2010 15:48
Quote Post

Müdavim

evet buradaki plugins klasörüne uygulaman gerekiyor hatta burada bir kaç detay var göz at istersen...

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=71340

--------------------
de_niro
Gönderildi 12 Mart 2010 17:33
Quote Post

Duyuru Onay

Grup: Duyuru Onay
Üye No: 81934

Updated AviSynth Plugins folder. Attention this is only for AviSynth 2.5.7!

Highlights:
- Updated GradFun2DBmod v1.5.
- Updated FFMS2.
- Updated FFTW library to v3.2.2 stable. Update fftw3.dll in your system folder.
- VerticalCleaner.dll. Required by the new TempGaussMC, version beta-2.
- TempGaussMC, version beta-2!!!

there is a folder called system32. Copy the 3 DLLs from that folder to \WINDOWS\system32. I think the equivalent folder on XP 64 is \WINDOWS\SysWOW64\

Download: Multiupload | Mediafire | TinyUpload

gx ve shitbusters grubunun kullandığı güncel plugin dosyası. Megui'ye yoğunlaşmanı tavsiye ederim ayriyetten.

--------------------
user posted image
Now I see this clearly. My whole life is pointed in one direction. There never has been a choice for me.
PM
djbejoyous
Gönderildi 12 Mart 2010 17:57
Quote Post

Üye
**

Teşekkurler De Niro..Megui'ye bakıcam..Genellikle VirtualDub altyapısı ile çalıştıkları için, oncelikle VirtualDub'ı kavramaya çalışıyorum. rolleyes.gif

Bu arada plugin leri nasıl tanıtıcam, nereye kopyalamam gerekiyo yardımcı olurmusun?

içinden bir suru dll çıktı yanlış bi yere kopyalarım falan çekiniyorum whistling.gif

--------------------

user posted image
Backhand - Yasaka Mark V
PMEmail Poster
de_niro
Gönderildi 12 Mart 2010 18:00
Quote Post

Duyuru Onay

C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\
teki plugin dosyasıyla direk değiştirebilirsin.system32 dosyası var içinde onun içindekileride alıp \WINDOWS\system32 ye atacaksın. good.gif

--------------------
user posted image
Now I see this clearly. My whole life is pointed in one direction. There never has been a choice for me.
PM
djbejoyous
Gönderildi 12 Mart 2010 18:43
Quote Post

Üye
**

QUOTE (de_niro @ 12 Mart 2010 17:00)
C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\
teki plugin dosyasıyla direk değiştirebilirsin.system32 dosyası var içinde onun içindekileride alıp \WINDOWS\system32 ye atacaksın. good.gif

de_niro yazdıklarının aynısını uyguladım..yani;

C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\ ile yeni indirdigim Plugins klasörünü değiştirdim.Anlattıgın gibi o klasor içindeki 3 adet dll dosyasını da C:system32 nin içine kopyaladım.Bunların dışında yapmam gereken bişey daha varmı?
çünkü VirtualDubMOD'u açtıgımda sadece eski filtreler mevcut...Bi yerde hatamı yaptım ne blush.gif

--------------------

user posted image
Backhand - Yasaka Mark V
PMEmail Poster
de_niro
Gönderildi 12 Mart 2010 22:00
Quote Post

Duyuru Onay

Hayır başka birşey yapmana gerek yok.Avisynth ile text tabanlı scriptler kullanman gerekiyor.Filtre kullanmak için acale etme bence. wink.gif

--------------------
user posted image
PM
djbejoyous
Gönderildi 12 Mart 2010 22:13
Quote Post

Üye
**

QUOTE (de_niro @ 12 Mart 2010 21:00)
Hayır başka birşey yapmana gerek yok.Avisynth ile text tabanlı scriptler kullanman gerekiyor.Filtre kullanmak için acale etme bence.  wink.gif

''' Avisynth ile text tabanlı scriptler ''' Bu ne desem gülersin sen şimdi rofl.gif ama hakikaten bilmiyorum script nedir blush.gif
Sadece bildigim, Rip'lerken filmi aldıgım klasor içine farklı bi dosya daha oluşturuyo..Mantık yürüterek soyluyorum, sanırım o çıkan dosya çalışmanın yedegi gibi bişey herhalde original.gif
Bi nevi ''' Buffer ''' yani değilmi ?

Şunu da belirteyim.Beni Rip konusunda tamamen bi karacahil olarak düşünün flowers.gif

Edit: Ekleme

Mesajı düzenleyen: djbejoyous (12 Mart 2010 22:15)

--------------------

user posted image
Backhand - Yasaka Mark V
PMEmail Poster
de_niro
Gönderildi 12 Mart 2010 22:37
Quote Post

Duyuru Onay

Text tabanlı bir script örnek vermek gerekirse;

CODE
LoadPlugin("C:\Program Files\megui\tools\dgindex\DGDecode.dll")
DGDecode_mpeg2source("C:\Documents and Settings\Unforgiven\Desktop\denemeci\ss.d2v")
#deinterlace
crop( 2, 12, -2, -12)

Spline36Resize(720,384) # Spline36 (Neutral)

import("c:\program files\avisynth 2.5\plugins\LSFmod.v1.9.avs")

LSFMod(defaults="fast", Lmode=1, Soothe=false, strength=65)

diye basit bir örnek verilebilir. Sen hele bir temel şeyleri tamamiyle kavra ardından filtre olayına geçersin.Çünkü bilmeden yapılan filtreler yarardan çok zarar getirir .

--------------------
user posted image
PM
Konuyu okuyan 0 üye var (0 Misafir)
0 Üye:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Bu site ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır. Sitede sadece linkleri verilmektedir. Bu linklerin yasalara aykırı kullanımı siteyi değil kullanıcıyı bağlar.
Altyazı, ED2K ve BT modülleri DivXForever®'ın kendi üretimi olup, parçası ya da tamamı kopyalanamaz ve kullanılamaz!