Reply to this topicStart new topicStart Poll

BRRip Nedir ? Nasıl BRRip Yapılır ?
djbejoyous
Gönderildi 09 Mart 2010 00:16
Quote Post

Üye
**

Grup: Üye
Üye No: 172525

Arkadaşlar, Açıklamada da yazdığım gibi amacım 1080p-720p mkv uzantılı dosyaları, kaliteden olabildigince az ödün vererek kaydetmek.
Daha anlaşılır bir dille '''' PRoDJi '''' in yaptıgını yapmak rolleyes.gif
Bunu elde etmek için ne yapmak lazım? hangi programlar daha kullanışlı ve en iyi sonuçları veriyor?
'''' PRoDJi '''' nasıl bir yol izliyor bu Rip'ler için net bilgisi olan varmı acaba ?

Şimdiden ilgilenen herkese çok Teşekkürler !!!

NOT: Bu konu hakkında benzer konular var forumda ama net bir bilgiye ulamadığım için konu açma gereği hissettim.Resimli anlatımlı bir rehber iyi olurdu aslında rolleyes.gif

--------------------
''' Eger Ruhun Gıdaya Ihtiyaç Duyarsa, Kulaklık Tak; O Gerekeni Yapar '''

user posted image
Forehand - Butterfly Sriver FX
Backhand - Yasaka Mark V
PMEmail Poster
djbejoyous
Gönderildi 17 Mart 2010 17:08
Quote Post

Üye
**

Arkadaşlar bu konuda azda olsa bilgi verecek kimse yok mu ? Yani nedir bu işin sırrı?
Hangi programı kullanıyorlar veya ne yapıyorlarda bu kadar kaliteli release'ler çıkartıyorlar ?
Ilk olarak ve ençok öğrenmek istedigim konu ise ''' Hangi Programı kullanıyorlar '''

Mesela SiLU ve CHD'nin Rip'leri çok kaliteli.Hiç düşünmeden indiriyorum.Ama çokda merak ediyorum nasıl yapıyorlar die original.gif
Azda olsa bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim !! whistling.gif

--------------------

user posted image
Backhand - Yasaka Mark V
PMEmail Poster
Rodrigez54
Gönderildi 10 May 2010 00:28
Quote Post

Yeni Üye
*

Grup: Yeni Üye
Üye No: 174065

Ayrıntıya gerek yok re-encode yapmak istiyosun yazdıklarından bunu anladım. program olarak bir dönem prodji kullanıyordu bilmem halen kullanırlar mı megui kullanarak rip yapabilirsin veya script oluşturup virtualdub ile encode yapabilirsin.forumu searc edersen daha ayrıntılı başlıklara ulaşabilirsin bilmem işini görür mü yazdıklarım fakat uzun uzaya anlatılacak bir konu resimli anlatımları nette veya sitede bulabilirsin.iyi akşamlar.
PMEmail Poster
angmar19
Gönderildi 15 May 2010 16:00
Quote Post

Üye

Üye No: 161465

1080p encode ile prodji'nin 480p sunumları karşılaştırılamaz. lcdtv'de izlediğinizde 1080p yanında prodji 480p riplerinin ne kadar kötü göründüğünü daha iyi görebilirsiniz. prodji'nin ripleme tekniğini öğrenip ne işinize yarayacak, 480p çoktan öldü divxplayer sahipleri için yoğun bakımda yaşatılmaya çalışılıyor. bakalım daha ne kadar gidecek. D-Z0N3 çoktan bu kısır döngüyü aşıp kendi hd grubunu kurdu bile. zaten prodji'de durumun farkında olduğundan yaptıkları 720p riplerin sayısını arttırmaya başladı. ayrıca encode işlemi'nin nasıl yapıldığını bulmak için google'da aratmanız yeterli. kolay gelsin...

--------------------
There is no Peace, There is Anger,
There is no Fear, There is Power,
There is no Death, There is Immortality,
There is no Weakness, There is the Dark Side...
--------------------
user posted image
PMEmail Poster
djbejoyous
Gönderildi 15 May 2010 17:27
Quote Post

Üye
**

1080p encode ile prodji'nin 480p sunumları karşılaştırmamıştım ya neyse original.gif Sadece nasıl yapıldıgını sormuştum.
google'da arama yaptığım zaman ya DivXForever'dan ya da DivxPlanet'ten alıntı yapılan rehber'ler çıkıyo.
Yani bu işin piir'leri buralarda oldugu için burada sormak daha mantıklı geldi bana açıkçası.

prodji'nin ripleme tekniğini öğrenmek benim bi işime yarayacak.Orası pek önemli değil neden işime yarayacağı. wink.gif
Sadece nasıl yaptıklarını sormuştum.Gerçi konuyu açalı epey bi zaman geçti bu arada baya bilgi edindim ama yinede,
bu konularda bilgisi olanlar olursa bilgilerini paylaşırsa sevinirim..

Teşekkürler !!

--------------------

user posted image
Backhand - Yasaka Mark V
PMEmail Poster
Konuyu okuyan 0 üye var (0 Misafir)
0 Üye:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Bu site ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır. Sitede sadece linkleri verilmektedir. Bu linklerin yasalara aykırı kullanımı siteyi değil kullanıcıyı bağlar.
Altyazı, ED2K ve BT modülleri DivXForever®'ın kendi üretimi olup, parçası ya da tamamı kopyalanamaz ve kullanılamaz!